Du kanske har sett min cykel ute på vägarna?


Vill du ha en el-cykel, kontakta mig så kan jag komma med förslag på ram/elmotor som passar dina önskemål.


Denna byggde jag för att inte ta bilen till jobbet (den "vanliga" jobbet vid sidan om BYOB)

Varför inte vanlig cykel då? -för att slippa komma svettig till jobbet (det var orsaken till att jag valde att ta bilen), de "vanliga cyklarna (långfärd och MTB) cyklar jag på helgerna.


Det blev en White fatbike främst för att jag hittade den till halva nypriset, då det var en utgående modell, och så passar det orange byob's färger.

Elmotorn är på 48v, 1000 watt och köptes in från Kina.

Batteriet är på 12,5 Ah och köptes in från en Svensk återförsäljare, detta pga höga fraktkostnaden för batterier från Kina, och det kändes lite tryggare med garantin.


Med denna setup klassas den som el-moped klass 2 i Sverige, och måste således ha trafikförsäkring, men med de nya reglerna från 1 Januari 2016 så behöver man "bara" ha cykelhjälm.

Läs om de nya reglerna här


Hur långt räcker batteriet då?, jag har faktiskt inte provat att köra slut på den än, min vanliga resa till och från jobbet, 1,3 mil enkel väg, har jag 3 pinnar kvar av 5 när jag är hemma igen, om den nu är tillförlitlig, men då kör jag med MAX- assistans hela tiden, med "dessa" motorer behöver man bara dra runt tramporna, alltså Noll motstånd upp till 25 km/h (strypt) men det räcker gott, och här på Stockholms cykelbanor vill och bör man inte cykla fortare än så.


Batteriet på pakethållaren, någon kanske undrar varför?

Jag hade från början tänkt ha den på underröret där flaskhållare brukar sitta, men denna ram har lite märklig överrör och batteriet tar i den så det gick inte att montera där.

Detta batteri är lite större än normalt, med en annan ram eller mindre batteri skulle jag förstås ha den på underröret, det är bättre för tyngdpunkten och man slipper ha pakethållare om man inte vill ha. Det har dock funkat bättre än jag trodde det skulle göra, och att ta av/sätta på batteriet är enklare än om det var på underröret.


Priset är ett riktpris och är ungefär vad likadan cykel kan kosta.


Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt

El-cykel

  • Tillverkare: BYOB
  • Artikelnummer: byobel
  • Tillgänglighet: Förbeställ
  • 25 000kr

  • Exkl moms: 20 000kr

Taggar: El-cykel, E-bike, elcykel, 48v, 1000w